Raadslid

Naast zijn werk heeft Martijn brede politiek-bestuurlijke ervaring. Zo is hij gemeenteraadslid in Gouda; hij is woordvoerder voor de portefeuilles: economie & bedrijvigheid, citymarketing, werkgelegenheid, regionale samenwerking, mobiliteit, duurzaamheid en tot 2018 ruimtelijke ordening. In 2018 is hij betrokken bij de initiatiefwerkgroep raadsbreed werken; aansluitend is hij duovoorzitter van de commissie die het raadsbreed werken faciliteert en begeleidt. In 2020 wordt hij gekozen als lid van de agendacommissie en voorzitter van de commissie Bestuur.

Voorzitter

Sinds 2021 is Martijn voorzitter van de Goudse Cricketclub Olympia. De club is opgericht in 1886 en is daarmee de oudste buitensportclub van Gouda en een van de oudste cricketverenigingen in Nederland. Olympia is een bekende naam in cricketend Nederland, ook door het geheel eigen karakter van de vereniging. Een vereniging waarin er plek is voor iedereen met het crickethart op de juiste plaats: met liefde voor deze bijzondere sport en met waardering voor alle sociale aspecten van cricket en de vereniging.

Toezichthouder

Tot slot is Martijn lid van de Raad van Toezicht en lid van de Auditcommissie van de regionale scholenkoepel De Vier Windstreken. Stichting PCPO De Vier Windstreken is het bestuur van vijftien basisscholen en één school voor speciaal basisonderwijs in het Groene Hart. Het betreft zeventien locaties in de gemeenten Zuidplas, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Oudewater. De Raad van Toezicht ziet als interne toezichthouder toe op het rechtmatig en doelmatig handelen van het College van Bestuur. De Raad van Toezicht is de werkgever van de bestuurder.